Een bestand drukklaar maken

Er zijn een aantal zaken waar je rekening moet mee houden als je een perfect drukresultaat wil.

Zo ziet een drukklaar bestand eruit:
  • In formaat PDF, PNG of JPG. We aanvaarden ook andere bestandsformaten, maar die zijn niet klaar voor druk en moeten nog drukklaar gemaakt worden. Dit kan je door ons laten doen, voor de prijs van € 24,99 excl. BTW. Opgelet, dit is niet voor alle producten mogelijk.
  • Met een afloop van 3 mm. Voor sommige types drukwerk, zoals grote formaten, is de afloop groter. Download de template op de productpagina om de precieze afloop te zien.
  • Zet je tekst en belangrijke afbeeldingen op 6 mm afstand van elke kant van je brutoformaat (3 mm afloop en 3 mm veiligheidszone). Dit betekent dus op min. 3 mm van de snijlijn.
  • Zet je kleuren om naar CMYK. Hoe je dat precies doet in Photoshop, vind je hier.
  • Zet je lettertypes om naar lettercontouren. Meer uitleg vind je hier.

Om er zeker van te zijn dat je bestand drukklaar is, download onze joboptions en installeer ze in je grafisch programma (Photoshop, InDesign, Illustrator,...). Hier leggen we je uit hoe dat moet.