Hoe moet ik bestellen bij Flyer.be?

Het bestellen op de website is gemakkelijk en snel. Hieronder leggen we het je stap voor stap uit.

Stap 1: welk drukwerk wil je graag bestellen?

Ga naar de startpagina (homepage) van www.Flyer.be :

• Kies het product dat je wilt afdrukken door bovenaan de pagina op 'Drukwerk A-Z' te klikken (1) :
    je krijgt er meteen een overzicht van ons productgamma.
  • Weet je precies welk drukwerk je wil bestellen? Dan kan je onze 'Snel berekenen'-tool gebruiken (2) :
    Selecteer meteen je product en het formaat.
  • In de zwarte balk vind je een alfabetische lijst van al ons drukwerk onder 'Drukwerk'. Ben je op zoek naar een bepaalde productgroep, klik dan op een segment (spoed drukwerk, huisstijl, horeca, evenementen, outdoor,...) (3) :

Stap 2: configureer je drukwerk

• Formaat (A6, A5, A4, A3,... Voor folders, boekjes,... is dat het gesloten formaat);
  • Vouwwijze voor folders (met 2 tot 7 luiken);
  • Het aantal pagina's voor boekjes;
  • Ondergrond (papiergewicht / gelamineerd of niet);
  • Kleur & bedrukking (1 kleur, 2 kleuren of full color) + aantal afgedrukte zijden (enkelzijdig of recto/verso);
  • Afwerking / Optie(s) (plooien, vouwen, micro-perforatie, snijvorm, nummering, met gaten, enz.);
  • Aantal.
Onderaan deze pagina geven we de geschatte levertijd. Je vindt er ook technische details en sjablonen/templates die je kan downloaden. Deze template heb je nodig om jouw bestand op het juiste formaat aan te maken.

Heb je het formaat, de papiersoort, de opties,... van je drukwerk gekozen?
Klik dan op 'Start je bestelling'. Jouw product wordt aan je winkelwagen toegevoegd.

Hieronder tonen we je hoe dat eruit ziet voor het product 'visitekaartjes' of 'naamkaartjes'.

Stap 3: jouw bestand uploaden

Optie 1: je hebt al een ontwerp

Klik op 'UPLOAD BESTAND'.

Je kan:
  • een drukklaar bestand uploaden (.jpg of .pdf)
  • een bestand uploaden dat nog niet drukklaar is en door Flyer.be moet bewerkt worden.
    Dit kost € 24,99 excl. BTW.

Via een automatische controle wordt je bestand gecheckt op de meest courante fouten. Wil je een meer professionele controle die je bestand heel grondig nakijkt voor het in druk gaat? Dat kan voor € 4,99 excl. BTW.
Klik vervolgens op 'doorgaan' als je bestand ok is.

Je ben nu terug in je winkelmandje. Bevestig je akkoord om te drukken door het voorbeeld nog eens te bekijken. Dit is een PDF in lage resolutie die je op je computer kan downloaden en die toont wat (in hoge resolutie) gedrukt zal worden. Een online ‘goed voor druk’. Opgelet: deze PDF heeft een lage resolutie, je mag het dus niet opnieuw uploaden om te laten drukken!

Optie 2: je hebt nog geen ontwerp

Klik op 'DESIGN ONLINE'.

In de Designtool kan je zelf een ontwerp maken. Zonder kennis van een grafisch programma kan je onmiddellijk aan de slag! Het programma biedt heel veel mogelijkheden om een kwalitatief en professioneel ontwerp te maken.

Je kan ook je drukklaar bestand pagina per pagina via de Designtool uploaden (1) en (2). Zo kan je controleren of je formaat en de afloop kloppen. Via 'Voorbeeld downloaden' kan je ook een afdrukvoorbeeld bekomen ter controle. Is alles in orde? Klik dan op de groene knop 'Bestellen' (3) om je ontwerp in je winkelmandje te plaatsen.

Maak je je ontwerp in de Designtool, dan kan je:
  • Tussentijds je ontwerp opslaan.
  • Een gratis layout kiezen.
  • Een eigen afbeelding toevoegen.
  • Een afbeelding uit de Fotolia database rechtstreeks integreren in je ontwerp.
  • Tekst toevoegen en kopiëren, een lettertype kiezen, de grootte en kleur aanpassen.
  • Een vorm (rond, vierkant, rechthoekig, enz.) toevoegen en bewerken: opvullen met een kleur, de vorm voorzien van een lijn of een overgangskleur voorzien.
  • Tekst of afbeeldingen op de voor- of achtergrond plaatsen of volledig naar voor of achter halen.

Voor meer informatie, klik hier.

Stap 4: kies je afhaling of levering

• Gratis afhalen in een FlyerStore (onze commerciële partner in jouw buurt).
  • Levering aan huis of op kantoor.
  • Afhalen bij een afhaalpunt van bpost.

Hier kan je ook een referentie meegeven. Dit is niet verplicht, maar we bevelen het aan omdat je dan makkelijker wijs geraakt uit je facturen.

Je kan ook een 'salesID' ingeven indien je geholpen werd door een FlyerStore of een commercieel medewerker. De salesID krijg je van die FlyerStore of persoon.
Klik op 'Nu betalen' om verder te gaan.

Stap 5: maak je account aan of login als klant

• Is dit je eerste bezoek aan onze site Flyer.be, maak dan een account aan. Dit kan met je e-mailadres, maar ook met je Facebook- of Google-account (als je die hebt).
  • Als je al klant bent bij Flyer.be, geef dan je e-mailadres en wachtwoord in om je aan te melden.
Voor nieuwe klanten: vul de vereiste profielgegevens in (aangeduid met een sterretje).
Geef je facturatie- en leveringsgegevens in.

Stap 6: betalen

Kies een betaalmethode:
  • Credit Card (Visa)
  • Bancontact/Mr. Cash
  • Per overschrijving
  • Credit Card (Mastercard)
  • PayPal
Je wordt nu doorverwezen naar de beveiligde betaalpagina van Ingenico, het vroegere Ogone.
Op de bevestigingspagina krijg je nog eens een overzicht van je volledige bestelling. Daarna word je via mail op de hoogte gehouden over het verdere verloop van je bestelling.

Je hebt het volledige bestelproces doorlopen, je bent klaar om zelf aan de slag te gaan. Veel succes!