9 flyer tips

 
X

Gids over flyers

Download deze gids vol praktische tips

Bedankt!

De gids zal automatisch starten met downloaden, zo dadelijk ontvang je de gids ook via e-mail.

 

9 Geniale Flyer Tips

Alles over flyers maken!

1. Bepaal het thema en je doelgroep

Denk eerst goed na over wie je wil bereiken. Een jonger publiek? Ga dan voor een hippe en opvallende stijl. Organiseer je een kaas- en wijnavond voor een ouder publiek? Gebruik dan sfeerscheppende beelden en laat hen alvast watertanden.

2. Bedenk een pakkende titel

Zet je hoofdactiviteit centraal: Beach party, Wine&Dine, Rock the Night,... Je doelgroep moet meteen weten wat voor event het is.

3. Schrijf een knappe
tekst

Maak een een goede, korte tekst en behoud een leesbaar lettertype. Zo gaat de essentiële informatie niet verloren. Werk je uitsluitend met tekst? Werk dan met lettertypes en plaats de belangrijkste woorden in bold. En vergeet niet om een duidelijke call to action toe te voegen!

4. Gebruik een opvallend beeld

Want beelden zeggen soms meer dan 1000 woorden. Plaats het beeld bij voorkeur in het midden van je flyer en bouw je tekst er rond of erover, afhankelijk van de kleuren waarmee je werkt.

5. Organiseer je een
event?

Vermeld dan duidelijk de naam, de plaats en het tijdstip van je event.

6. Benut de achterkant van je flyer

De prijs van je drukwerk wordt hier niet door beïnvloed, dus benut ook de achterzijde om belangrijke informatie te plaatsen of te herhalen (naam, adres, telefoonnummer ...)

7. Logo & huisstijl

Maak je flyer in een oogopslag herkenbaar en plaats je logo steeds duidelijk zichtbaar. Blijf trouw aan je huisstijl en werk in jouw standaard kleuren.

8. Size matters!

Je kan kiezen uit meer dan 20 formaten: A7, A6, A5, A4, US formaten, vierkante formaten en nog veel meer. We raden je aan om je flyers niet té groot te maken, want mensen steken dit vaak in hun zak of handtas. Wil je groot gaan? Stop je design dan in een affiche.

9. Very FONT of you

De meeste mensen lezen en begrijpen een tekst op een flyer in het Serif lettertype beter dan een Sans Serif lettertype. De bekendste Serif lettertypes zijn Times New Roman, Palatino, Georgia, Courier, Bookman en Garamond. Natuurlijk kan je met een Arial lettertype ook nooit iets fout doen. Onthoud: kan je zelf jouw ontwerp niet meer lezen? Kies dan voor een ander lettertype!

En hoe verdeel je nu best jouw flyer?

 Zo pak je het aan

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading