Afwerkingen drukwerk

 
X

Brochure technische termen

Alle begrippen over drukwerk helder uitgelegd.

Bedankt!

De brochure zal automatisch starten met downloaden, zo dadelijk ontvang je hem ook via e-mail.

 
 

Een extra touch

voor je drukwerk

#iedereenflyer

Met deze afwerkingen maak je je drukwerk echt af.

Uv-spotlak

Bepaalde delen van je drukwerk bedekken met een laagje glanzende spotlak. Dit kan zowel op de voor- als de achterkant.

Welk drukwerk?

Visitekaartjes, kaarten, flyers, folders en presentatiemappen.

Hoe? 2 mogelijkheden:

• Upload je rechtstreeks je drukklaar bestand? Voorzie dan een extra pagina voor elke zijde die je met uv-spotlak wil afwerken. Duid de delen in uv-spotlak aan met 100% zwart (CMYK: 0/0/0/100). Laat de rest van je ontwerp op die pagina's weg.

• Maak je je drukwerk in de Designtool? Dan vind je op het einde een extra pagina voor elke zijde afgewerkt met uv-spotlak. Duid daar de delen met uv-spotlak aan met 100% zwart (CMYK: 0/0/0/100). Laat de rest van je ontwerp opnieuw weg. Hoeft de uv-spotlak niet op beide zijden te komen? Laat dan 1 van de twee voorziene pagina's leeg.

Boorgaten

Je kan ook gaten van 3 of 6 mm in je drukwerk laten maken, op vaste plaatsen of waar je wil.

Boorgat 3 of 6 mm

Een rond gaatje van 3 mm of 6 mm in je drukwerk, bijvoorbeeld voor een kledingtag. De plaats bepaal je zelf.

Welk drukwerk?

Flyers, visitekaartjes (vanaf 85 x 55 m), kaarten en SocialCards.

Hoe?

Vink de optie 'Boorgat' aan tijdens je bestelling. Zend daarna een mailtje naar onze klantendienst (info@Flyer.be) met uitleg over waar je het boorgat wil. Een tip: teken het boorgat niet zelf op je ontwerp. Als de boring niet perfect op de tekening loopt, geeft dat een slordig resultaat.

2 of 4 boorgaten 6 mm (ringmap)

2 of 4 boorgaten op vaste posities, om je drukwerk in een ringmap met 2 of 4 ringen te plaatsen.
De boorgaten staan op 9 mm van de linkerrand.

Welk drukwerk?

2 boorgaten: flyers, briefpapier, doorschrijfsets en notitieblokken.
4 boorgaten: flyers A4 en briefpapier A4.

Hoe?

Vink de optie '2 boorgaten' of '4 boorgaten' aan tijdens je bestelling. De gaten worden op een vaste plaats geboord om in een standaard ringmap te passen, op 9 mm van de linkerrand. Hou hier rekening mee bij je ontwerp.

2 of 4 boorgaten in hoeken (6 mm)

2 of 4 boorgaten in de hoeken van je bord op vaste posities, 15 mm van de rand.

Welk drukwerk?

Panelen en borden.

Hoe?

Vink de optie '2 boorgaten in hoeken bovenaan 6 mm' of '4 boorgaten in hoeken 6 mm' aan tijdens je bestelling.

Nummeren

Een uniek nummer per exemplaar, zoals voor drankbonnen, toegangstickets, tombola's,... De positie, kleur, grootte, het lettertype en het aantal nummers bepaal je zelf.

Welk drukwerk?

Flyers, briefpapier, doorschrijfsets, kaarten en stickers.

Hoe?

Vink de optie 'Nummeren' aan tijdens je bestelling. Neem daarna contact op met onze klantendienst via info@Flyer.be om je wensen door te geven:

• oplopend of willekeurige nummering

• combinatie tekst en cijfers of enkel cijfers

• waar moet de nummering precies komen

Sorteren per 50, 100 of 500 exemplaren

Sorteren in pakjes met elastieken, papieren bandjes of aparte dozen, afhankelijk van het gewicht, de grootte en het aantal.

Welk drukwerk?

50 ex.: boekjes en folders.
100 / 500 ex.: flyers, folders en briefpapier.

Hoe?

• Wil je dat de pakjes gebundeld worden met papieren bandjes, kies dan de optie 'Sorteren per 100 ex. met 1 papieren bandje' of 'Sorteren per 100 ex. met 2 papieren bandjes in kruisvouw (verplicht voor BD bedelingen)'.

• Voor bedeling van je drukwerk via de Belgische Distributiedienst moeten de pakjes verplicht aangeleverd worden met 2 papieren bandjes. Vink in dat geval zeker die laatste optie aan.

Uitkappen

Het snijden van je drukwerk in een unieke vorm naar keuze. Bijvoorbeeld: kaartjes in de vorm van een wolk of een uitgekapte vorm midden in je visitekaartje.

Welk drukwerk?

Flyers, visitekaartjes, kaarten en stickerpapier.

Hoe?

Vink de optie 'Uitkappen (excl. kapvorm)' aan tijdens je bestelling. Zend daarna een vectoriële lijntekening van de gewenste vorm naar onze klantendienst (info@Flyer.be). Bestaat jouw kapvorm nog niet, wordt er een extra kost aangerekend voor het aanmaken van de kapvorm. Een tip: hoe eenvoudiger je kapvorm, hoe mooier het resultaat.

Bijsnijden naar kleiner formaat

Bijsnijden naar een formaat dat afwijkt van een standaard formaat op onze website. Dit is niet hetzelfde als schoonsnijden! Schoonsnijden is het bijsnijden van je drukwerk tot het standaard formaat (zonder witte randen en druktekens) en is inbegrepen in de prijs.

Welk drukwerk?

Flyers, affiches, visitekaartjes, kaarten, folders, banners, panelen en borden, stickers en magneten.

Hoe?

Vink de optie 'Bijsnijden naar kleiner formaat' aan tijdens je bestelling. Zend daarna een mailtje naar of bel onze klantendienst (info@Flyer.be) om het gewenste eindformaat door te geven. Als je dit niet doet, komt jouw bestelling bij onze prepressafdeling terecht en kan de leveringstermijn met een dag verlengd worden.

Aflopend bedrukken (enveloppen)

Enveloppen zijn niet standaard aflopend, m.a.w. helemaal tot aan de rand bedrukt. Dit is een optie die je moet aanvinken tijdens je bestelling. Opgelet: ook als je deze optie aanvinkt kunnen enkel de linker-, rechter- en onderzijde van de envelop aflopend bedrukt worden. Bij ontwerpen in één of twee kleuren kan ook de bovenzijde aflopend bedrukt worden.

Indien je envelop niet-aflopend bedrukt wordt, plaats je tekst of volvlakken bovenaan best op 10 tot 12 mm van de rand. Links, rechts en onderaan kan je (zonder afloop) tot 3 mm van de rand bedrukken.

Welk drukwerk?

Enveloppen.

Hoe?

Vink de optie 'Aflopende bedrukking' aan tijdens je bestelling.

Perforeren

Scheurlijntjes over de volledige lengte van het papier zodat er een afscheurbare strook ontstaat.

Welk drukwerk?

Flyers, folders en briefpapier.

Hoe?

Vink de optie 'Perforeren' aan tijdens je bestelling. Zend daarna een mailtje naar onze klantendienst (info@Flyer.be) met uitleg over waar je de perforatie wil. Een tip: teken de perforatie niet zelf op je ontwerp. Als de perforatie niet perfect over de lijntjes loopt, geeft dat een slordig resultaat. Bekijk ook even ons standaard drukwerk met perforatie inbegrepen in de prijs, zoals drankbonnen of tickets.

Rillen

Bij dikkere papiertypes rillen we voordat we plooien. Rillen betekent machinaal een vouwlijn in het drukwerk persen. Zo vermijden we dat het drukwerk kleine scheurtjes vertoont en we het papier 'breken'.

Welk drukwerk?

Geplooid drukwerk op papier vanaf 250 g/m² wordt gedaan op een machine dat eerst rilt en vervolgens plooit.

Hoe?

Rillen is geen optie die je specifiek kan aanvinken. Dit wordt standaard voorzien bij gevouwen drukwerk vanaf 250 g/m² om je drukwerk mooi te kunnen plooien. Er is dus ook geen meerprijs aan verbonden.

Contour snijden

Het contour (of omranding) wordt net diep genoeg uitgesneden zodat je de papierdrager moeiteloos kan verwijderen. Let wel: zorg ervoor dat je contouren niet te complex zijn. De ingewikkelde randen kunnen door het snijmachine geweigerd worden of er kunnen extra kosten aangerekend worden.

Welk drukwerk?

Stickers

Hoe?

Heb je een stickerontwerp dat niet in de vorm van cirkel, vierkant of rechthoek is? Dan kunnen we met behulp van een laser het contour netjes uitsnijden. Stuur voor je aanvrag een mail naar onze klantendienst en zij gaan er meteen mee aan de slag.

Vouwen

Je kan je drukwerk op verschillende manieren door ons laten vouwen.

Zigzagvouw

Briefpapier op formaat A4 naar US plooien (met 2 vouwen), om ze makkelijk in enveloppen te kunnen steken.

Welk drukwerk?

Briefpapier.

Hoe?

Vink de optie 'Zigzagvouw naar US' aan tijdens je bestelling.

2-luik vouw (dubbelgevouwen)

Briefpapier of affiches in 2 vouwen.

Welk drukwerk?

Briefpapier en affiches.

Hoe?

Vink de optie 'Dubbelgevouwen' aan tijdens je bestelling.

Kruisvouw

Een affiche 2 keer vouwen, waarvan 1 keer kruislings. Zo creëer je een 'krantje'.

Welk drukwerk?

Affiches.

Hoe?

Vink de optie 'Kruisvouw' aan tijdens je bestelling.

Download de brochure met technische termen

Afloop, resolutie, CMYK, overdruk... Klinkt dit Chinees voor jou? Download de brochure met een heldere uitleg van alle termen die met drukwerk te maken hebben.

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading