5 tips voor een geslaagde eerste communie van uw kind

Het organiseren van de eerste communie van uw kind is geen gemakkelijke taak. Het vergt veel voorbereiding in de voorafgaande maanden. Het maken van uitnodigingen, het opstellen van het menu, de entertainment regelen voor de kinderen, het vastleggen van een locatie en het vinden van de perfecte geschenken zijn hier maar enkele voorbeelden van. We willen allemaal van die dag iets onvergetelijk maken, maar soms hebben we gewoon geen originele ideeën meer. Hier zijn dan ook 5 creatieve tips voor een geslaagd communiefeest.

Gepersonaliseerde uitnodigingen

Voor het communiefeest wilt u ongetwijfeld de uitgebreide familie, uw naaste vrienden en de kameraadjes van uw kind uitnodigen. Wij raden dan ook aan om eruit te springen met gepersonaliseerde uitnodigingen.

Zo heeft u niet alleen de mogelijkheid om uw eigen ontwerp en boodschap te kiezen. U beslist ook zelf over het papier en de afwerking naar keuze.

Lees dit artikel om inspiratie op te doen voor een leuk tekstje op uw uitnodigingen.

Nu bestellen

Onderleggers

Tussenin het kiezen van de maaltijd en het uitpikken van de decoratie denkt u misschien best eens na over het ontwerpen van gepersonaliseerde onderleggers die passen binnen het thema van uw feest. Wij raden u aan om tafelsets te voorzien voor zowel de kinderen als de volwassenen. Zo kunnen de kleinsten zich vermaken met een kleurprent terwijl de volwassenen genieten van een leuke tekst of foto.

Laat u inspireren door deze foto’s om de juiste placemats voor u te vinden.

Nu bestellen

Buttons

Bij badges en buttons denkt men meestal aan een professionele actie, maar er is niets dat u ervan weerhoudt om buttons uit te delen aan uw gasten. Vooral de kinderen zullen er dol op zijn. Desgewenst kan u ze gebruiken als een soort toegangsbewijs.

Bezorgd dat de allerkleinsten zich eraan zullen bezeren? Kies voor een magnetische badge zonder speld om ongelukjes te vermijden.

Nu bestellen

Bedankkaarten

Vergeet niet na afloop van de ceremonie uw gasten een bedankkaartje te sturen om hen te tonen dat u hun aanwezigheid waardeerde. Standaard doet men dit een week na de communie. Behoud het thema dat u gebruikt hebt voor het feest en zet er een leuke foto op, samen met een origineel tekstje of gewoon een grote ‘dank u!’.

Nu bestellen

Vlaggenlijnen

Perfect om uw decoratie mee af te werken. U kan ze boven het buffet hangen of gewoon aan de muren van de zaal. Vlaggenlijnen kunnen gepersonaliseerd worden met de foto van uw kind of versierd worden met religieuze symbolen. Zorg er wel voor dat de kleuren die u kiest overeen komen met de rest van uw thema.

Hier zijn alvast enkele voorbeelden om u te helpen met het kiezen van het ontwerp dat bij u past.

Zorg ervoor dat alle decoratieve elementen consistent zijn in termen van kleuren en ontwerp om een mooi geheel te garanderen in uw feestzaal.

Nu bestellen
Banner Image: 

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading