Maak van jouw tijdschriften een echt kunstwerk

Ben jij eindelijk klaar met het ontwerpen van jouw tijdschrift en heb je alle elementen een eigen plaatsje gegeven in jouw magazine? Het is tijd om naar het drukstadium over te gaan. Het kiezen van de meest geschikte bindwijze, afwerking en de papiersoort is niet altijd gemakkelijk. In dit artikel geven wij jou alles wat jij moet weten voor een perfect resultaat.

In dit artikel zullen wij ons concentreren op het drukken van tijdschriften met vierkante rug op maat en zullen wij jou de nodige kennis geven voor een tijdschrift dat niemand onberoerd zal laten.

Maar eerst, wat is een brochure met een vierkante gelijmde rug?

Vierkante gelijmde rug is een zeer gebruikelijke bindwijze in de drukkerijwereld, een van de meest gebruikte technieken om tijdschriften in te binden.

Deze binding wordt verkregen door de pagina's en de omslag aan de rug samen te lijmen. Bij dit type binding worden de pagina's aan elkaar gelijmd met een sterke lijm voor een speciale binding, die een vierkant en solide look geeft dankzij het maatwerk en de afwerking van hoge kwaliteit.

darré collé

Wanneer kies jij voor een vierkante gelijmde rug?

Het is aangeraden voor een gelijmde vierkante rug te kiezen wanneer het aantal pagina's van jouw tijdschrift wat hoger ligt. Dit komt omdat gelijmde vierkante rugbinding een duurzaam product garandeert en een sterke rug die zelfs na regelmatig gebruik niet zal breken.

Je kunt overwegen deze bindwijze te gebruiken voor het drukken van tijdschriften, catalogi, boekjes of andere vormen van gedrukte publicaties die veel pagina's tellen. En een langere tijd moeten meegaan zoals een jaarcatalogus of een high end magazine.

reliure dos carré collé ?

Wat zijn de voordelen?

De gelijmde binding met vierkante rug is snel leverbaar, goedkoop in vergelijking met andere types en over het algemeen aanbevolen voor tijdschriften met veel bladzijden. Het garandeert een lange levensduur, dus het onderscheidt zich vooral door zijn extreme weerstand en superieure werking dankzij de dikke en platte binding.

En hoe zit het met digitaal of offset drukken?

Het hangt allemaal af van jouw drukbehoeften:

Digitaal drukken:

is een moderne vorm van drukken waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale technieken, dit proces wordt gestuurd door software die instructies naar de printer stuurt.Meer weten over digitaal drukken? Klik hier..

Offsetdruk :

Dit type druk wordt beschouwd als het meest gangbare professionele drukproces van vandaag, en wordt gekenmerkt door zijn flexibiliteit en zijn vermogen om zich aan te passen aan het drukken van tijdschriften. Wil je meer ontdekken? Klik hier .

Welk formaat moet ik kiezen voor mijn tijdschrift?

Wij bieden verschillende mogelijke formaten voor jouw tijdschrift met vierkante rug. Of je nu kiest voor offset of digitaal drukken, je hebt keuze uit verschillende formaten:

A4 portrait

A4 staand 210 x 297 mm

A5 portrait

A5 staand 148 x 210 mm

A6 portrait

A6 staand 105 x 148 mm

170 240mm

170 x 240 mm

Welk papier wordt aanbevolen voor het binnenwerk en de omslag van mijn tijdschrift?

Gecoat papier :
Dit is papier dat met één of meer lagen afwerking is bekleed om een glad oppervlak te verkrijgen. Namelijk:

- Gesatineerd papier :
Dit soort papier accentueert geïllustreerde beelden, de intensiteit van de kleuren en hun goede definitie. Ideaal voor product- of lifestylebladen.

- Mat papier :
omdat het niet veel licht weerkaatst, is deze keuze idealer voor magazines met veel text. Zo is alles gemakkelijk te lezen.

Bij Flyer.be bieden we een brede waaier aan papiersoorten en gewichten, afhankelijk van het gekozen type drukwerk:

Impression Offset

    Offset afdrukken

  • - Glanzend gecoat 90 g
  • - Gecoat 115g mat
  • - Gecoat 115gr glans
  • - Mat gecoat 135 g
  • - Glanzend gecoat 135 g
  • - Mat gecoat 170g
  • - Natuurlijk crèmepapier 80 g
Impression numérique

    Digitaal afdrukken

  • - Mat gecoat 90 g
  • - Wit Offset 90 g
  • - Glanzend gecoat 135 g
  • - Mat gecoat 135 g
  • - Wit Offset 140 g
  • - Mat gecoat 170 g
  • - Glanzend gecoat 170 g

Wil je meer weten?Bezoek dit artikel .

Wat de omslag betreft, zijn Chromo Board en Natural Paper de grote standaard voor tijdschriften. Deze zijn geschikt voor alle soorten, en geven een elegante uitstraling aan jouw creaties.

Bij het plaatsen van jouw bestelling heb je keuze uit verschillende soorten kaften, afhankelijk van de bedrukking waarvoor je kiest, namelijk

Impression Offset

    Offset drukken

  • - Chromo karton 235 g
  • - 250 g glanzend gecoat papier
  • - 300 g crèmekleurig natuurlijk papier
  • - Wit Offset 350 g
Impression numérique

    Digitaal drukken

  • - Chromo karton 235 g
  • - Wit offset 350 g

Wat de afwerking betreft, wat bieden wij jou?

We weten allemaal dat de aandacht van klanten trekken makkelijker gaat met een afwerking van hoge kwaliteit. Flyer.be biedt jou twee soorten afwerking, matte laminering en glanzende laminering voor de kaft van jouw magazine, deze beschermen het papier en verlengt daardoor de levensduur.

Doe een beroep op de experts!

Of het nu gaat om het drukken van gepersonaliseerde magazines, catalogi of een ander formaat. Flyer.be, de beste online drukker, garandeert jou een uitzonderlijke drukkwaliteit

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading