Organiseer een onvergetelijk kinderfeestje in 6 stappen

De verjaardag van uw kind komt alsmaar dichterbij. Dat vraagt om een kinderfeestje! Sommige ouders kunnen volledig genieten van de voorbereidingen, bij anderen breekt het zweet hen al uit bij de gedachte van het kiezen van de juiste decoratie. De druk om een perfect kinderfeestje te organiseren neemt toe en hierbij is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Om deze reden hebben wij een aantal belangrijke stappen op een rijtje gezet!

1. VIND EEN VERJAARDAG THEMA

Het is erg handig om van tevoren alvast een thema vast te stellen voor het kinderfeestje. Op deze manier kunt u makkelijker keuzes maken wanneer het aankomt op talloze beslissingen betreffende locatie, decoratie, eten en drinken, activiteiten etc. Afhankelijk van een aantal factoren kunt u het kinderfeestje personaliseren naar de smaak van uw kind. Hoe oud wordt uw kind? Heeft uw kind een bepaalde lievelingskleur? Is uw kind fan van iets of iemand? Het is natuurlijk erg belangrijk om uw kind actief te betrekken tijdens het voorbereiden. Het is immers zijn/haar grote dag en daarom is het van belang om enigszins rekening te houden met waar hij/zij naar verlangt.

2. MAAK SPECIALE UITNODIGINGEN

Ondanks het digitale tijdperk van tegenwoordig is het zeker nog altijd leuk om fysieke uitnodigingen te overhandigen, met name als kind zijnde. Kies dus samen met uw kind een coole kaart dat overeenkomt met het gekozen thema en voilà! Het moeilijkste komt echter nog: het prikken van de juiste datum... Het is fantastisch dat uw kind al zijn/haar klasgenootjes wil uitnodigen, maar houd daarbij ook rekening dat het lastig kan zijn om een datum te prikken waarop de meesten beschikbaar zullen zijn. Om teleurstelling te voorkomen, is het slim om ver van tevoren wat rond te vragen en om de uitnodigingen op tijd te versturen, zodat ouders hier rekening mee kunnen houden.

3. VRAAG DE KINDEREN OM VERKLEED TE KOMEN

Tijdens het maken van de uitnodigingen is het goed om na te denken over een ‘dresscode’. Het is namelijk altijd een leuk idee om de kinderen verkleed te laten komen. Op deze manier komt het thema toch echt tot leven en hebben de kinderen tegelijkertijd ontiegelijk veel plezier. Naast de kostuums van de kinderen kunt u ook voor eigen rekwisieten zorgen. Maak bijvoorbeeld uw eigen kapvormen aan. Gepersonaliseerde waaiers en maskers met de naam en leeftijd van uw kind bijvoorbeeld! Uw kind zal zich hierdoor ongetwijfeld als een echte jarige job/jet voelen.

4. PLAN EEN LEUKE EN CREATIEVE ACTIVITEIT

Gaat u op pad of blijft u liever thuis? Ongeacht uw keuze, beide opties zullen leiden tot veel plezier! Ga naar het park om een spannende speurtocht te doen of knutsel de gekste dingen in de woonkamer. Zolang u de kinderen bezighoudt, zullen zij het naar hun zin hebben. Prop echter niet een hele middag vol met een strak programma. Gun de kinderen ondertussen wat rust om te eten en drinken, maar bovendien ook om met elkaar te zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor u!

5. REGEL EEN BABYSIT DIE JOU KAN HELPEN

U kent het misschien wel; bloed, zweet en tranen dat het u kost om het beste kinderfeestje ooit te organiseren. Hartstikke leuk en gezellig voor uw kind, maar achter de schermen erg vermoeiend voor u als ouder zijnde. Schakel daarom hulp in, zodat niet alles op u en/of uw partner afkomt. Regel daarom via Babysits een babysitter die u kunt helpen met de voorbereidingen, maar ook met de activiteiten op het kinderfeestje zelf. Wanneer u uw handen vol heeft aan andere taken of simpelweg moe bent, kunt u de babysitter de leiding geven om de kinderen te entertainen. Zo kunt u in alle rust verder of stiekem even wat rust nemen, terwijl er gezorgd en gelet wordt op al de kinderen. Een win-win situatie dus!

6. LEG HET BIJZONDERE MOMENT VAST!

Tenslotte is het belangrijk om het kinderfeestje van uw kroost vast te leggen zodat het onvergetelijke moment nog jarenlang herinnerd kan worden. Maak foto’s van de vlaggen en ballonnen, het eten en drinken, de kostuums, en het blije gezicht van uw kind! Om optimaal te kunnen genieten van het feest kunt u de babysitter vragen om al de spontane foto’s te maken. U zult er achteraf zeker geen spijt van krijgen wanneer u deze foto’s verwerkt tot mooie fotoproducten zoals een canvas of poster.

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading