Onze zomertips voor effectieve evenementencommunicatie

Deze zomer is het weer tijd voor het organiseren van evenementen en beurzen in de buitenlucht.
door onze zomertips om de promotie van jouw beurs of evenement naar een hoger plan te tillen door gebruik te maken van onze drukwerk-producten.

De zon schijnt en het grijze weer van afgelopen winter hebben we alweer ver achter ons gelaten. Een uitgelezen kans voor jou als ondernemer om je bedrijf of evenement in de buitenlucht te promoten. Wij van Flyer.be geven je tips voor alle opties die wij jou kunnen bieden op het gebied van evenementencommunicatie.

Zo zijn er de klassiekers waarmee je de aandacht van gasten en klanten kunt trekken maar hebben we ook vier verrassende artikelen waarmee je van je evenement een waar feest maakt deze zomer.

Banners op maat

Banners op maat

Banners zijn een simpel maar zeer effectief middel om de aandacht van je klanten of gasten te vangen. Ze behoren tot de standaard aankleding van beurzen en evenementen en zijn onmisbaar voor succesvolle evenementencommunicatie. Omdat de banners op maat worden gemaakt kun je ze gebruiken voor een korte krachtige tekst om je gasten welkom te heten of om simpelweg het logo van je bedrijf op plaatsen te hangen waar ze maximaal in het oog springen. Banners van een groot formaat voorzien van een helder design zijn vaak de eerste dingen die je klanten zullen zien nog voordat ze het evenemententerrein of beurshal hebben betreden.

Onze banners worden van drie verschillende materialen gemaakt die geschikt zijn vooral zowel binnen- als buitengebruik. Frontlit PVC banners bestaan uit een canvasdoek waarop alle mogelijke designs kunnen worden afgedrukt. Ze zijn bovendien voorzien van een toplaag van PVC. Waar deze banners alleen geschikt zijn voor eenzijdige bedrukking, kun je ook kiezen voor Blockout banners die aan beide zijden bedrukt kunnen worden. De dubbelzijdige bedrukking komt goed van pas omdat een succesvol evenement een komen en gaan van bezoekers hoort te zijn. Voor evenementen in de buitenlucht kan het best worden gekozen voor banners van gaaszeildoek. Door de microperforatie zal de wind geen vat krijgen op deze banners.

Voor jaarlijks terugkerende evenementen en feesten zijn onze banners een goede investering. Ze zijn gemakkelijk op te bergen en door de robuuste materialen kunnen ze jaren meegaan.

Roll-up

Roll up

Een evenement is dé gelegenheid bij uitstek om je onderneming zichtbaarder te maken. Wat er bij kan helpen zijn de roll-up banners. De voordelen van deze banners zijn dat ze niet veel plek in beslag nemen, niet zwaar zijn om te dragen, je ze binnen een paar minuten hebt geplaatst en ze even snel weer kunnen worden opgeborgen. Maar hoe kun je maximaal gebruik maken van roll-up banners in je event marketing? Wees kort en krachtig in je communicatie op de banner.

De belangrijkste boodschap plaats je op ooghoogte van de klant. Daar moet de focus tijdens het ontwerpen van jouw roll up banner liggen. Dit product is niet alleen geschikt als communicatiemiddel voor evenementen. Ook bij winkeleigenaren is het een geliefd product. Zodra klanten binnenkomen weten ze meteen het bedrijf te herkennen aan de kleuren of aan het logo. Je bedrijf wordt er een stuk zichtbaarder door. Ook is het geen gesjouw als je klaar bent met je evenement of als je de winkel na sluitingstijd opkuist. In een handomdraai is de roll up banner opgerold in een cassette en kan je hem simpelweg in een tas stoppen. De roll up banners zijn niet zwaar, wat enorm scheelt als je een hele dag op een beurs hebt gestaan of met gasten in de weer bent geweest tijdens een evenement. De roll up banner is efficiënt, zichtbaar en duidelijk.

Er zijn bij Flyer.be vier modellen beschikbaar:
- Roll-up budget
- Roll-up premium
- Roll-up deluxe
- Roll-up XXL

Beachflags

Beachflag

Beachflags zijn een perfect communicatiemiddel om de doelgroep van je evenement te bereiken. Een beachflag is niet alleen voor buiten bedoeld, maar kan ook binnen gebruiken worden gebruikt.

Het inzetten van beachflags als event marketing is goed voor een aantal dingen. Omdat de bezoekers van je evenement de vlaggen al van veraf kunnen zien, merken ze meteen of hun navigatiesysteem zijn werk heeft gedaan. Bovendien trekken ze de aandacht van toevallige passanten die je niet hebt kunnen bereiken door andere vormen van marketing. Door je gasten al buiten het evenemententerrein of beurshal welkom te heten met jouw eigen ontworpen logo zit de sfeer er al goed in zonder zij nog maar een voet over de drempel hebben gezet. Net als de roll up banner, zijn de beachflags gemaakt van kwalitatief goed materiaal. De lange levensduur en onze schappelijke prijzen maken deze vlaggen een goede investering voor organisatoren van beurzen en evenementen en ondernemers in uiteenlopende sectoren.

Naast de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn de beachflags multi-inzetbaar. Je kunt deze blikvangers gebruiken bij tentoonstellingen, winkels, concerten, opendeurdagen of markten. Ze zijn gemakkelijk te installeren en ze kunnen met een bijbehorende tas geleverd worden waardoor de vlag met stok en al ook makkelijk te vervoeren is naar de locatie van jouw evenement of beurs.

De beachflags zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen:
- Beachflags
- Dropflags
- Waveflags

Het is de kunst om het juiste model en formaat te kiezen waarop jouw ontwerp het best tot zijn recht komt. De professionals van onze klantendienst kunnen je verder helpen met het maken van de juiste keuze om de beachflags zoveel mogelijk van toegevoegde waarde te laten zijn voor de marketing van jouw evenement, beurs of onderneming.

De vlaggen zijn gemaakt van een universele stof en je hebt de keuze uit Basic of Longlife vlaggen. De laatstgenoemden zijn licht geperforeerd waardoor ze langer mee gaan. Beide materialen zijn B1 gecertificeerd en dus brandvertragend. Uiteraard is de veiligheid van je gasten tijdens een evenement prioriteit nummer één.

Affiches

Affiches

Geef je campagne de juiste uitstraling met een prachtig groot affiche op B1-formaat of kies juist voor een meer gangbaar formaat zoals een A1 of A2. Glanzende of matte afwerking? Aan jou de keuze! Heb je een hart voor het milieu? Dan drukken wij je affiche op ECO-papier.

Een van de belangrijkste onderdelen van eventmarketing is de aankondiging van je evenement. Er zijn talloze manieren om potentiële klanten en bezoekers via online platforms enthousiast te maken voor jouw aanstaande evenement. Maar ook drukwerk kan een enorme bijdrage leveren om het bezoekersaantal op te krikken. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke uitnodiging per post sturen naar je klanten of op straat gaan flyeren. Maar denk vooral ook aan het klassieke affiche op groot formaat om jouw beurs of evenement op grootse wijze aan te kondigen.

Aangeplakte affiches in de publieke ruimte zijn ook in 2022 nog altijd onderdeel van het straatbeeld. Voor het geval je jouw promotieteam de straat op stuurt met een stapel affiches en een emmer stijfsel hebben wij affiches die voorzien zijn van een blauwe verso-zijde om te voorkomen dat posters die worden overgeplakt niet door je ontwerp heen schijnen. Ook kan je kiezen voor affiches van glanzend papier die geschikt zijn voor plaatsing in bushokjes. Deze keuze hangt vooral of van wat jij het beste vindt passen bij het imago van jouw bedrijf of evenement. Wat wil je uitstralen? Wat kunnen we van jouw evenement verwachten? Een goed affiche kan veel meer zijn dan een droge aankondiging van waar, wanneer en hoe laat je evenement plaats gaat vinden. Grijp dus deze kans om zoveel mogelijk gasten vol enthousiasme uit te laten kijken naar jouw indoor- of outdoor-evenement.

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading