Originele menukaarten zelf maken, 15 smakelijke voorbeelden!

Door de jaren heen drukte Flyer.be veel menukaarten met een wijd uiteenlopende design. Wij verzamelden de beste voorbeelden van menukaarten voor jullie en zetten ook even op een rijtje waar je allemaal best op let wanneer je zelf menukaarten ontwerpt.

Menukaarten horeca ontwerpen

Ter inspiratie voor onze klanten zetten we verschillende designs van menukaarten online. Zelf menukaarten maken is geen sinecure: je moet een keuze maken uit verschillende formaten, papiersoorten, vormen, vouwwijzen, ondergronden, opties, enz... Om je hierbij te helpen hebben we bij elke foto een woordje uitleg gezet. Op die manier weet je beter welke mogelijkheden bestaan en hoe anderen het voor jou hebben aangepakt. Weet dat er nog veel meer mogelijkheden zijn dan hier worden weergegeven! De mogelijkheden zijn eindeloos bij Flyer.be. 
 

Menukaarten maken, de benodigdheden

  • Maak een lijst van de verschillende producten die je wil verkopen
  • Probeer zo goed mogelijk je verschillende producten onder te brengen in categorieën
  • Maak een korte beschrijving van elk product
  • Prijs elk van je producten
  • Een hoge resolutie foto (300DPI) van enkele top producten (in kleurenindeling CMYK)

Jouw menukaart drukken?

Flyer.be staat al jaren gekend als een kwalitatieve drukker voor menukaarten. Nadat je deze pagina hebt bestudeerd, kan je aan de slag met onze eenvoudige tool om je eigen design te maken of specificaties doorgeven aan een designer die jouw ontwerp maakt. Als je klaar bent en je wil zelf je menukaart ontwerpen, zoek het ontwerp dat best bij je past en pas het aan in de designtool!

Laat je eerst en vooral inspireren door de voorbeelden van menukaarten die wij voor jou geselecteerd hebben!
 

Menukaarten maken voor horeca

 
menukaart maken
De Mithos menukaart valt onder de categorie Folders en heeft de vouwwijze 4-luik rol. Het formaat is US Staand en is gedrukt op Premium Gloss - 400g/mpapier met Premium Soft Touch. Dankzij het Soft Touch papier zie je geen of veel minder vingerafdrukken staan op de menukaart. De afwerking bestaat uit het "rillen" van de verschillende vouwen. Dit wil zeggen dat er een fijne vouwlijn gemaakt wordt op het papier zodat het daarna gemakkelijker is om de menukaart te vouwen. Let op: Je moet de menukaarten dus zelf vouwen maar dit is dankzij de aangebrachte "rillen" zeer eenvoudig.
 
 
menukaarten horeca
Deze menukaart valt onder de categorie Flyers en is niet gevouwen. Het formaat is A4 en is gedrukt op Standaard gloss 250g/mglanzend papier met UV-laklaag. Deze menukaarten voelen dankzij de glanzende papierplastificatie nog steeds zeer kwaliteitsvol aan maar moeten wel meer vervangen worden. . De afwerking bestaat uit het "rillen" van de verschillende vouwen. Dit wil zeggen dat er een fijne vouwlijn gemaakt wordt op het papier zodat het daarna gemakkelijker is om de menukaart te vouwen. Let op: Je moet de menukaarten dus zelf vouwen maar dit is dankzij de aangebrachte "rillen" zeer eenvoudig.
 
originele menukaart zelf maken
De Alice's Cup menukaart valt onder de categorie Flyers en is niet gevouwen. Het formaat is A4 en is gedrukt op Bioline 300g/m2 100% gerecycleerd papier. Als jij en je klanten mileubewust zijn is dit papier uiterst geschikt. Het papier is 100% gerecycleerd en is vrij zwaar waardoor het kwalitatief uitstekend aanvoelt . Het papier is overigens niet standaard bedrukt in een bruine kleur. Je kan het volledig bedrukken hoe jij dat wenst.
 
menukaart ontwerpen voor italiaans restaurant
Deze Starters menukaart valt onder de categorie Brochures/Magazines, heeft en telt 8 pagina's. Het formaat is A5 Staand en is gedrukt op Standaard - 250g/mgllanzend papier. Bij een boekje van maar 8 pagina's kan je geen verharde of geplastificeerde kaft gebruiken. Dit kan wel vanaf 12 pagina's. De brochures/magazine's worden qua afwerking naar onze mening best geniet. 
 
 
menukaart drukken bij flyer.be
Deze Menukaart is qua formaat op maat gemaakt voor de klant en kan aangevraagd worden door een email te sturen naar info@flyer.be
 
 
voorbeeld menukaart
De restaurant/traiteur Formaggi bestelde een menukaart, een wijnkaart en visitekaartjes. De linkse wijnkaart is een Folder in US-formaat staand en is gedrukt op Premium Gloss - 400g/mpapier met Premium Soft Touch. De rechtse menukaart is ook een Folder. Het formaat is A5 Staand en is ook gedrukt op Premium Gloss - 400g/mpapier met Premium Soft Touch. Dankzij het Soft Touch papier zie je geen of veel minder vingerafdrukken staan op de menukaart.  De afwerking bestaat uit het "rillen" van de verschillende vouwen. Dit wil zeggen dat er een fijne vouwlijn gemaakt wordt op het papier zodat het daarna gemakkelijker is om de menukaart te vouwen. Let op: Je moet de menukaarten dus zelf vouwen maar dit is dankzij de aangebrachte "rillen" zeer eenvoudig.
 
 
originele menukaart
The Inside menukaart valt onder de categorie Folder en heeft de vouwwijze 5-luik Zig-Zag. Het formaat is vierkant 120x120mm en is gedrukt op Premium Gloss - 400g/mpapier met glanzende plastificatie. Dankzij de glanzende plastificatie zie je geen of veel minder vingerafdrukken staan op de menukaart en heeft het papier echt een goede 'feel'. De afwerking bestaat uit het "rillen" van de verschillende vouwen. Dit wil zeggen dat er een fijne vouwlijn gemaakt wordt op het papier zodat het daarna gemakkelijker is om de menukaart te vouwen. Let op: Je moet de menukaarten dus zelf vouwen maar dit is dankzij de aangebrachte "rillen" zeer eenvoudig
 
 
zelf menukaart maken
Deze Gelati menukaart valt onder de categorie Brochures/Magazines, heeft de vouwwijze 2-luik en telt 12 pagina's. Het formaat is vierkant 200x200mm en is gedrukt op Standaard - 250g/mgllanzend papier. Bij een boekje van maar 12 pagina's kan je een verharde  kaft gebruiken. Dit boekje gebruikt de luxe afwerking 250g/m2 glanzend papier met glanzende plastificatie. De brochures/magazine's worden qua afwerking naar onze mening best geniet. 
 
menu kaarten
De Mithos menukaart valt onder de categorie Folder en heeft de vouwwijze 3-luik rol. Het formaat is US Staand en is gedrukt op 290 g/mpostkaartpapier met glanzende UV-laklaag aan de voorkant. De afwerking bestaat uit het "rillen" van de verschillende vouwen. Dit wil zeggen dat er een fijne vouwlijn gemaakt wordt op het papier zodat het daarna gemakkelijker is om de menukaart te vouwen. Let op: Je moet de menukaarten dus zelf vouwen maar dit is dankzij de aangebrachte "rillen" zeer eenvoudig.
 
 
menukaart zelf maken
zelf menukaart ontwerpen
 
menukaart horeca zelf ontwerpen
 
 
Deze laatste menukaart valt onder de categorie Flyers en zijn niet gevouwen. Het formaat is A4 en is gedrukt op Bioline 115g/m100% recycled papier. Deze menukaarten moeten na praktisch elk gebruik vervangen worden maar zijn wel veel goedkoper in prijs qua aankoop. Bovendien bestaan de menukaarten uit volledig gerecycleerd papier.

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading