Wintersolden 2023

Wintersolden 2023: 5 tips om je communicatiestrategie te laten slagen!

Na de feestdagen volgt elk jaar de soldenperiode, de wintersolden van 2023 vinden dit jaar plaats van 3 januari tot en met 31 januari 2023. Om het maximale uit deze belangrijke periode te halen, geven we je eenvoudige tips om je verkoopcijfers te verhogen en zoveel mogelijk mensen aan te trekken. Het gebruik van drukwerk biedt heel wat kansen, het is dus een favoriet middel voor deze uitverkoopperiode.

Hier zijn onze 5 belangrijkste tips om er het maximale uit te halen:

1- Buitenpromotie

De winter is een van de belangrijkste periodes in het jaar om niet te missen, omdat winkeliers tijdens deze periode een groot deel van hun omzet behalen. Het is daarom cruciaal om te communiceren en meer klanten naar jouw winkel te trekken.
Een voorbeeld van een geschikt reclamemiddel is een beachflag om klanten naar binnen te lokken. Daarnaast is het een medium dat een grote waarde heeft voor je communicatiestrategie.
Posters, dit reclamemiddel kan worden gebruikt door alle bedrijven die hun klantenbestand tijdens de solden willen uitbreiden, het is een effectieve en snelle manier om jouw aanbiedingen en promoties van het seizoen onder de aandacht te brengen.
In combinatie met posters kan een stoepbord een handig reclamemiddel zijn tijdens de solden. Tijdens deze periode is het noodzakelijk om zichtbaar te zijn en om je te onderscheiden van je concurrenten. Een stoepbord is dus ideaal om jouw buitencommunicatie tijdens de solden af te maken.

beachflag
affiche
stop trottoir

2- Gebruik de kracht van je etalages

Aantrekkelijke etalages hebben de mogelijkheid om een waardevolle visuele, aantrekkelijke en onvergetelijke ervaring te creëren, hun rol is om de belangstelling en het verlangen van voorbijgangers om jouw winkels binnen te gaan aan te wakkeren. Daarom is het belangrijk om je etalages te gebruiken om jouw beste aanbiedingen van de winteruitverkoop aan te prijzen. Muurstickers, vinyl zijn een snelle en eenvoudige manier om uw bedrijf te promoveren en de maximale aandacht te trekken tijdens dit evenement.

banner discount

3- Communiceren in de winkel

Flyers en brochures zijn zeer effectief om te communiceren binnen jouw winkels. Deze reclamemiddelen kunnen jouw aanbiedingen tijdens deze uitverkoopperiode aangeven, net als u ook kunt profiteren van de stickers op de afgeprijsde producten. Deze methode wordt steeds vaker in winkels gebruikt. Denk eraan om jouw voorbereidingen nu al te doen voordat het seizoen aanbreekt. Ten slotte, geef de voorkeur aan online afdrukken en kies voor vinylvloerstickers om de veiligheidsafstanden tussen elke klant te respecteren. Aangezien door het volgen van bovenstaande tips u zich voorbereidt om veel klanten naar binnen te trekken in uw winkels.

banner discount 1

4- Huis-aan-huisbedeling :

Huis-aan-huisbedeling is een marketingstrategie waarbij jouw flyer of folder naar alle brievenbussen in een specifiek geografisch gebied worden verzonden. Deze strategie wordt vaak gebruikt als je een doelgroep wilt bereiken op basis van waar ze wonen en als je geen andere segmentatie nodig hebt. In pricipe kun je alles zelf doen, maar het is gemakkelijker en sneller om dit door een specialistische onderneming te laten doen. Via Flypost kan je makkelijk jouw huis-aan-huisbedeling in enkele stappen online regelen. Om jouw marketingdoelen te bereiken, kun je verschillende communicatiemiddelen gebruiken om postcampagnes uit te voeren. Meestal wordt een gewone flyer of folder bedeeld maar waarom eens geen brochure of kapvorm op maat verzenden?

enveloppe
depliant
flyer

5- Multi-channel: Print en digitale media

Net als de voordelen die het printen ons biedt, heeft het web er ook een aanzienlijk aantal. Een multichannel communicatie is dan de beste oplossing om beide optimaal te benutten. Vaak leidt papieren communicatie tot verkeer op jouw digitale kanalen. Je ziet een poster, je wilt meer informatie, dan ga je naar je browser en heb je de website die aangekondigd wordt bekeken. QR-codes zijn een zeer goed hulpmiddel om dit te vergemakkelijken. Offline marketing helpt zo de online marketing en vice-versa.

banner discount 3
Banner Image: 
https://doc9lzm465he3.cloudfront.net/images.flyer.eu/2022/Blog/Solde_hiver/banner2_blog.webp

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading