Zelf communiekaartjes maken

.
 

communiekaartjes

Maak ze helemaal zelf.

Je wil dat alles perfect is op deze heel speciale dag voor jouw kind, vaak de gelukkigste dag van zijn of haar leven tot nu toe. En misschien wil je je uitnodiging wel bijhouden als leuke herinnering aan deze dag? Reden genoeg dus om papier van hoge kwaliteit te kiezen om je uitnodiging af te printen.
In drukwerktaal betekent dit dat je papier van 290g/m² moet kiezen met glanzende UV-lak aan de voorzijde. Wil je meer informatie over de papiersoorten? Voel het verschil en vraag gratis papierstaaltjes aan, of lees dit artikel voor meer informatie.

De grootte van de uitnodiging

Er zijn veel verschillende groottes die je kan gebruiken voor je uitnodigingen, maar de grootte die het vaakst gebruikt wordt is 2 x A6 (staand of liggend). De afbeelding hieronder verduidelijkt welk type kaartje dit is.

A6 Staand

A6 Liggend

Een communiekaartje heeft dus een voorkant, 2 binnenkanten en een achterkant. Afhankelijk van je eigen voorkeur kan het een liggend of een staande uitnodiging zijn.

De tekst op de uitnodiging

De tekst op de uitnodiging is het belangrijkste element van het communiekaartje. Meestal bevat een communiekaartje de volgende inhoud:

Voorkant:

  • Een foto van de communicant
  • Het woord: “uitnodiging”
  • Een christelijke tekst

De binnenzijde:

  • Een korte inleiding
  • Tijdstip en plaats
  • Melding of er achteraf een maaltijd wordt voorzien

Lees de voorbeelden van de teksten hier. Originaliteit is steeds een goede troef.

Het design van de uitnodiging

Als alle nodige informatie op de communiekaart staat, kan je deze verder afwerken met een leuk design. Als je zelf een design maakt moet je vooral oppassen om CMYK kleuren te gebruiken, anders kan je wel eens teleurgesteld zijn na het drukken van de kaartjes. Meer informatie over welke kleuren je best gebruikt lees je hier.
Maar wat moet er nu net op het design van je communiekaartje staan? Ook hier heb je verschillende mogelijkheden, maar het belangrijkste is dat je het zelf mooi vindt.

We geven enkele tips:

  • Er is niets mis met een klassiek design. Gebruik daarvoor hele lichte kleuren met een band rond de foto’s en teksten. Bekijk gratis klassieke designs.
  • Minimalistisch design: bijvoorbeeld een klein icoontje van een sport die je kind beoefent. Bekijk de gratis icoontjes.
  • Christelijk design: gebruik godsdienstige prentjes. Bekijk de gratis prentjes die je kan gebruiken.

Natuurlijk kan je ook altijd een designer inhuren of gewoon zelf iets maken in je favoriete tekenprogramma. Of gebruik onze Designtool om zelf een ontwerp te maken.

Het printen van het communiekaartje

Als je een professionele uitnodiging wil, laat je deze het best drukken in een drukkerij. Dit kan zelfs online gedaan worden! Het voordeel hiervan is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en het aankopen van het juiste papier. Alles wordt netjes geleverd bij jou thuis of gratis in een FlyerStore bij jou in de buurt.
De prijs van het drukken hangt af van de hoeveelheid die je bestelt. Hieronder kan je alle formaten zien waarop je je communiekaartje kan laten drukken.

 Bekijk alle formaten!
Banner Image: 

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading