Wat zijn de joboptions en hoe installeer ik die?

Om er zeker van te zijn dat je bestand drukklaar is, download onze joboptions en installeer ze in je grafisch programma (Photoshop, InDesign, Illustrator,...). Zo staan alle instellingen meteen goed, zonder dat je zelf moet zoeken. Daarna kan je eenvoudigweg een drukklare PDF exporteren.
Hieronder leggen we je uit hoe dat moet.

JOBOPTIONS

INDESIGN CS4

Stap 1: Installeer de joboptions

Klik in InDesign op Bestand > Adobe pdf Instellingen > Definiëren.

Klik op de knop 'Laden'.

Kies het bestand dat je net gedownload hebt via de link bovenaan deze helppagina.

Je vindt de joboptions die je net geselecteerd hebt, in de lijst boven aan het venster.

Stap 2: Drukklaar bestand exporteren uit InDesign

Nadat je de joboptions hebt geïnstalleerd, zoals hierboven besproken, kan je aan de slag.

Klik op Bestand > Adobe pdf Instellingen > Definiëren > Flyer.eu

Sla het bestand op je harde schijf op en geef het een duidelijk herkenbare naam.

Klik onderaan rechts op de knop ‘Exporteren’.

Het drukklare bestand wordt nu geëxporteerd naar je harde schijf. Laad het op tijdens je bestelproces.

ILLUSTRATOR CS4

Stap 1: Installeer de joboptions

Download de joboptions op dezelfde manier als voor InDesign CS4 (zie hierboven).

Stap 2: Drukklaar bestand exporteren uit Illustrator

Klik op Bestand > Opslaan als

Geef je bestand een naam en sla het op als: ‘Adobe pdf’.

Selecteer bovenaan de Flyer.eu_pdf_joboptions en klik op ‘pdf bewaren’.

Het drukklare bestand wordt nu geëxporteerd naar je harde schijf. Laad het op tijdens je bestelproces.