Fotografietrends

 

Fotografietrends

In beeld gebracht.

De steeds veranderende trends in fotografie

Nu we steeds meer met onze Smartphone foto's nemen, is het aan de professionele camera's om met geavanceerdere technieken op de proppen te komen.
Tegen alle verwachtingen in, is de verkoop van de duurdere camera's in 2015 zelfs met factor 8 gestegen. Dringend tijd dus om eens dieper in te gaan op de sfeer en setting
die jouw foto's moeten hebben:

1. "Zet die flits aan"

Vroeger neigden we meer naar warme en subtiele tinten, nu is het aan de durvers.
Zo bekom je verrassende effecten.

2. Ingewikkelde patronen

Een trend die overgewaaid is van de textielindustrie: het gebruik van patronen in gedurfde combinaties. Laat deze functioneren als achtergrond en creëer contrast op de voorgrond.
Zo zorg je ook meteen voor een uitdaging voor de designers onder ons, als er tekst moet verwerkt worden op het beeld achteraf.

3. Tattootrend

Steek geen moeite meer in het verdoezelen van tattoos van je onderwerpen. Niet alleen rockers, hipsters maar ook jij en ik hebben nu tattoos. Wees er trots op en toon ze aan de wereld. Het komende jaar draait alles trouwens over het tonen van de werkelijkheid.

4. Okergoud als trendkleur

Fotografie is meer dan alleen een foto nemen, meestal gaat er ook een hele mock-up aan vooraf. Vooral bij indoor fotografie zijn omgevingskleuren van belang. Dé kleur bij uitstek is okergoud.
Een warme en opvallende kleur die meteen de aandacht trekt en perfect blend met andere kleurtinten.

5. Zwart en wit

Deze zagen we al een tijdje aankomen, maar black is the new thing. Niet alleen op random Instagram foto's, maar ook in reclame campagnes en designs. Het verschil maak je door een breed pallet aan zwarttinten te tonen en zo visueel kleur creëert. Ook hier komt je flits weer goed van pas.

6. De comeback van de film

Door de dromerige kleuren, verschillende tinten en kleurdiepte die je krijgt bij het fotograferen, leg je de realiteit prachtig vast. Daarom grijpen we nu terug naar het kleurenspectrum van de filmrolletjes van weleer. Een techniek die hier vaak voor gebruik wordt is lomografie: met een eenvoudige camera zoals de polaroid, foto's nemen zonder te twijfelen. Gewoon doen!

7. Neon

Speel met de kleurschakering en verzadiging van de landschappen, waarbij je kan contrasteren
met de zonsopgang of zonsondergang. Deze beelden zijn perfect voor grote campagnebeelden of interieurprojecten. Hier komt de lomografie ook weer van pas (zie punt 6). Naast de polaroid is de Holga een vaak gebruikte camera voor deze beelden. Ideaal als je lightleaks en neon kleurwaas wil gebruiken.

8. Varens en palmbladeren

Vergeet de cactushype, varens en palmbladeren zijn de nieuwe trend! Ze creëren een specifieke
sfeer en zorgen voor prachtige schaduweffecten die je beeld een extra touch geven. De kleur van de bladeren contrasteert ook mooi tegenover felle kleuren zoals roze.

9. Virtual Reality

Maak niet alleen levensechte beelden, laat de mensen ook geloven dat ze daadwerkelijk op jouw
plaats staan toen je de foto nam. Til je panoramabeelden naar een nieuw niveau en maak er 360° beelden van. Tegenwoordig is Google trouwens op de proppen gekomen met een zeer goedkope oplossing om als gebruiker zelf naar deze beelden te kijken. Check it out.

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading