De designtrends van 2017

Aan welke eisen moet een design voldoen in 2017?

Aan welke eisen moet een design voldoen in 2017?

Trends in design komen en gaan, vaak zonder dat je het doorhebt. Toch is meegroeien met de huidige trends dé manier om jezelf of je bedrijf op de kaart te zetten.
Doordat trends zich zo stil ontwikkelen, is het niet eenvoudig om altijd bovenop de nieuwste ontwikkelingen te zitten. Wij helpen je een handje en benoemen de designtrends waar je rekening mee moet houden in 2017.

1. Material Design

Een designtaal die door Google in het leven is geroepen en probeert om digitale interfaces natuurlijk en logisch te doen lijken. De stijl baseert zich op dagelijkse materialen zoals papier en kaarten, gebruikt natuurlijke typografie en heeft voldoende witruimte.

Material Design

2. Kleurengradiënten

Een kleurengradiënt is een subtiel kleurverloop van de ene naar de andere kleur. Het is een hippe manier om met felle kleuren te werken zodat een design echt opvalt. Deze ontwerpstijl is weer een trend geworden door onder andere Apple,
die al jaren gebruik maakt van kleurengradiënten, en is te zien in o.a. het nieuwe logo van Instagram.

Kleurengradiënten

3. Moderne Retro

Geïnspireerd door de retro van de jaren 1900 tot 1960, maar in een moderner jasje gestoken. Voor deze stijl kan je oude illustraties van bijvoorbeeld filmposters combineren met eenvoudige vormen, eventueel met een decoratieve rand.
Gebruik blokletters of geschreven lettertypes en beperk je kleurkeuze tot 1 of 2
tinten.

Moderne Retro

4. Geometrische Vormen

Geometrische vormen zijn een slimme keuze voor een decoratieve achtergrond, maar kunnen tegenwoordig ook op de voorgrond worden gebruikt. Met geometrische vormen kan je een patroon maken en door met kleuren te spelen leuke effecten creëren, of kan je net een 3D effect bekomen door het isometrische principe toe te passen.

Geometrische Vormen

5. Negatieve Ruimte

Wanneer je het principe van negatieve ruimte toepast in je ontwerp, dan speelt juist de lege ruimte tussen de belangrijkste elementen een grote rol in je design. Deze trend is voor alle soorten ontwerpen toe te passen, maar leent zich uitzonderlijk goed voor logo's.

Negatieve Ruimte

6. Modulair Design

Door een raster het fundament van je ontwerp te maken, creëer je een begrijpelijke manier om veel informatie te delen. Verschillende blokken zorgen voor een duidelijk overzicht van alle informatie die je in je ontwerp kwijt wilt. Dit is tevens een dynamisch ontwerp, wat zeer geschikt is voor websites.

Modulair Design

7. Dramatische typografie

Een effectieve manier om je ontwerp echt te laten spreken. Emoties en aandacht worden gestuurd door het gebruik van verschillende lettertypes en andere grafische elementen. De boodschap die je hebt wordt in één oogopslag duidelijk.

Dramatische typografie

8. Illustraties

Door eigen illustraties te laten ontwikkelen zorg je meteen voor een unieke huisstijl die niet na te bootsen is. Kies voor een uniforme stijl zodat je een duidelijk beeld schetst en laat ieder beeld voor zich spreken. Zo maak je een design dat herkenbaar is en jouw boodschap uitdraagt.

Illustraties

9. Minimalisme

Less Is More. Grote witruimtes. Weinig tekst. To the point.

Minimalisme

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading