Een gezonde levensstijl tegen borstkanker: concrete tips

Marc Fauconnier

Beweeg meer en verklein de kans op borstkanker

We weten wel dat bewegen belangrijk is, maar met onze drukke levens geven we toch vaak prioriteit aan andere zaken. We maken in dit artikel echter duidelijk dat je door meer te bewegen de kans op lichamelijke en geestelijke ziektes verkleint. Het resultaat is dat je gezondheid een enorme boost krijgt, waardoor je als fijne bijkomstigheid ook je werk beter kunt uitvoeren. Ook is regelmatig bewegen één van de factoren die helpen om de kans op borstkanker te verminderen.

Think-Pink: meer aandacht voor borstkanker

Flyer.be helpt als sponsor van Think-Pink om het bewustzijn rond borstkanker te vergroten. Maar liefst één op de negen vrouwen krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Zelfcontrole van de borsten is voor elke vrouw belangrijk, want een snelle opsporing van de eerste tekenen maakt de kans op genezing groter. Wees dus alert op veranderingen en ga bij twijfel altijd naar een arts.

Bij het ontstaan van borstkanker spelen meerdere factoren een rol. Op factoren als leeftijd, hormonen en genetische aanleg heb je uiteraard zelf geen invloed. Waar je zelf wél wat aan kunt doen, is je levensstijl. Gebruik daarom zo min mogelijk alcohol en zorg dat je geen overgewicht hebt. Ook een gevarieerde, evenwichtige voeding is belangrijk en last but not least: hoe vaak je beweegt en sport.

Think Pink

Meer beweging op het werk

Zoals gezegd steunt ons bedrijf de nationale borstkankercampagne Think-Pink met financiële middelen. Daarnaast zijn onze medewerkers in hun vrije tijd en op het werk bewuster bezig met gezond leven. Bewegen geeft je de energie om alle bordjes hoog te kunnen houden. Wie veel beweegt heeft namelijk minder stress en komt tijdens het werk sneller tot nieuwe inzichten. Bovendien profiteert je geluksgevoel van het vrijkomen van endorfines.

Dit zijn enkele praktische tips voor op het werk:

  • Maak vaker een wandelingetje tijdens een telefoongesprek of loop vaker naar een collega toe in plaats van contact te leggen via mail.
  • Maak na een uur werken aan je bureau tijd vrij om je armen en benen te stretchen en nekoefeningen te doen.
  • Voer een brainstormsessie of een vergadering staand uit. Zo blijft je geest frisser en actiever.
  • Gebruik je lunchtijd om met een collega buiten te wandelen of te fietsen. Of doe binnen aan yoga.

Je gewoontes veranderen

Onderschat het belang van je dagelijkse gewoonten niet. Zo helpt het om consequent de fiets te pakken voor je boodschappen of werk. Als je werk te ver weg is om per fiets te bereiken, parkeer de auto dan voortaan iets verder weg, zodat je profiteert van een extra wandeling. Uiteraard draagt ook het starten van een sportschema positief bij aan je gezondheid. Is deze stap echter te groot, dan is het belangrijk om geleidelijk aan steeds meer beweging toe te voegen aan je dagelijkse activiteiten. Alle kleine beetjes helpen!

Flyer.be schreef dit artikel met behulp van Greg Bogaert van Pro-gression, een trainer die mensen die meer willen bewegen en sporten ondersteunt en motiveert. Meer info op www.progression.be.

je gewoontes veranderen

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading