Kerstkaarten: digitaal of versturen met de post

 

Kerstkaarten

Sturen we ze dit jaar digitaal
of met de post?

Gewoon gemakkelijk of old school?

De meeste bedrijven stellen zich ieder jaar dezelfde vraag: Sturen we de kerstkaarten dit jaar nog gewoon met de post, of doen we lekker gemakkelijk met een digitaal kaartje?
Allebei de opties hebben zo hun voor- en nadelen...

Gaan we voor een digitale kerstkaart, of toch maar niet?

Het lijkt wel of iedereen er elk jaar steeds meer vrienden en bekenden bij krijgt. Dat is tegenwoordig ook erg makkelijk. Als je iemand ontmoet wissel je Facebook-gegevens uit, je liket een keer een foto, en voor je het weet ken je deze persoon door en door. Dit werkt ook zo met professionele contacten op LinkedIn. Je kan ze met moderne technieken goed op de hoogte houden van wat er met jouw bedrijf allemaal gebeurt. Voor je het weet komt Kerst er weer aan en wordt de vraag niet alleen: "Wie sturen we een kerstkaart?" Maar ook: "Hoe sturen we die kerstkaart?"

Het is heel makkelijk om een digitaal kerstkaartje in elkaar te knutselen en die in één keer naar je hele klantenbestand te sturen.
Vraag jezelf af of het sturen van een digitale eindejaarskaart wel voor iedereen voldoende is.
Klanten die je eigenlijk alleen van Facebook kent hoef je geen gelamineerde wenskaart te sturen,
maar vaste klanten verwachten waarschijnlijk iets meer dan een grappige e-card. Hoe los je dit dilemma op?

Een einde aan het kerstkaartendilemma

Er is niks mis met een leuke e-card. Je contactpersonen zullen het op prijs stellen dat je aan hen hebt gedacht en op deze manier hou je het contact warm. Je kunt per slot van rekening niet iedereen een kerstkaartje sturen, want dan schrijf je jezelf blauw!

Zijn er klanten of prospects voor wie je toch een stapje verder wil gaan? Stuur ze dan een mooie fysieke kaart. Hoe leuk het ook is om een digitale kaart te ontvangen, het voelt toch bijzonder als iemand de moeite heeft gedaan om een echte kerstkaart voor je te schrijven en op te sturen. Het is eigenlijk de ideale manier om je speciale klanten te laten merken dat je hen een warm hart toedraagt.

Op Flyer.be heb je alle mogelijkheden om een topkerstkaart te maken.
Dat brengt ons bij een volgend artikel: hoe ga je te werk?

Even geduld, de pagina wordt geladen.

Loading